Без парламента няма как да има компенсации за газа. Това заяви икономическият министър

...
Без парламента няма как да има компенсации за газа. Това заяви икономическият министър
Коментари Харесай

Стоянов: Без парламент няма как да има компенсации за газа

Без Народното събрание няма по какъв начин да има обезщетения за газа. Това заяви икономическият министър Никола Стоянов   по време на Годишната среща на икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси. По думите му - отворените опции не значат, че има завой към " Газпром "

Министър Стоянов уточни, че въпросите, свързани с това по кое време ще стартират договарянията, би трябвало да бъдат отправяни към служебния министър на енергетиката.

Икономическият министър акцентира, че е сигурен в компетентността и в опита на министъра на енергетиката Росен Христов и щом той е споделил, че договарянията ще бъдат сложни, значи по този начин ще бъде в действителност, съобщи БГНЕС.

На въпрос, обвързван с износа да оръжие за Украйна, Никола Стоянов отговори, че сега министерството на стопанската система се преценява и съблюдава заложената рамка. " Всички закони и правила по този начин, както те са признати, в случай че бъдат изменени, несъмнено, ще се съобразим с това ", добави той.

Във връзка с откриването на форума министър Стоянов акцентира, че предпочитаните страни от позиция на комерсиалните ни представителства, са страните от Европейския съюз. " За нас те са най-важният сътрудник, още повече и сега поради пандемията и COVID-19, Европейски Съюз обмисля доближаване до личния дом на производства, евакуиране от Далечния изток, тъй че виждаме там доста благоприятни условия ", посочи той.

По думите му не е положително това, че в 1/3 от страните нямаме представител, в това число в страни като Франция, Италия, Дания и даже Европейски Съюз.

" Мислейки за вложения, да нямаме никой в Съединени американски щати, Индия и Китай също е притеснително ", сподели още министър Стоянов и добави, че ще мисли за работещи решения в комплицираната геополитическа конюнктура.

По мотив думите на някогашния стопански министър Корнелия Нинова, че Никола Стоянов е " кукла на конци ", той съобщи, че няма да отвръща на този звук . Стоянов е безапелационен, че неналичието на доводи води до персонални нападки. " Всеки има мнение, тя може да си го показва. В момента аз съм министър и аз вземам решение какво да стане ", добави той.

На въпрос, обвързван с изказванието на някогашния началник на " Кинтекс ", че частни компании изпреварват държавната " Кинтекс " със покупко-продажби за оръжие, служебният министър отговори, че в случай че това е правилно, това е голям проблем. Той е безапелационен, че постоянно приоритет за ВМЗ е била работата с " Кинтекс ". Икономическият министър заяви, че това ще бъде едно от нещата, които ще желае новото управление да ревизира, когато встъпи в служба. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР